Melitta Szabadidő Sportegyesület


Következő versenyeink

Hírek, események, beszámolók

EKF Pontvadászat Akció 2010
2009


Sport humor

Hasznos oldalak


Támogatóink
Bemutatkozás
Elérhetőségek
Tisztelt Látogató!

A Melitta Szabadidő Sportegyesület 1987-ben alakult azzal a céllal, hogy a Pécsett és vonzáskörzetében élő emberek számára szabadidős sportrendezvények szervezésével lehetőséget biztosítson a rendszeres sportolásra. A sok érdeklődőt vonzó futó-, kerékpár- túra- és egyéb sportrendezvényeinken a szervezést, technikai feladatokat, menedzselést igyekszünk minél magasabb színvonalon megvalósítani. E cél teljesítése, s a lakosság minél nagyobb számban történő mozgósítása érdekében rendezvényeinket a város napilapjában, a helyi rádióban, televízióban, illetve plakátokon, szórólapokon, valamint jelen honlapunkon rendszeresen meghirdetjük. A versenyeken elért eredményeket ugyanezen médiák útján hozzuk nyilvánosságra.

Köztudott, hogy az egészség megőrzése, a prevenció sokkal olcsóbb és kifizetődőbb, mint a rehabilitáció, a gyógykezelés. Az egyesület által szervezett sportesemények a résztvevőktől nem igényelnek megterhelő befektetést, mégis biztosítják számukra egészségük megőrzésének lehetőségét, a mozgás örömét, és az összetartozás érzését. Annak érdekében, hogy tagjainkon kívül minél több érdeklődő is részt tudjon venni az egyesület által rendezett sport-eseményeken, azok hétvégi időpontokban, péntek délután, szombaton vagy vasárnap kerülnek megrendezésre.Valamennyi futóversenyünkhöz különféle kulturális és egyéb sportprogramok is kapcsolódnak, hogy színesebbé és vonzóbbá tegyük a rendezvényeinket. A helyszíneket és időpontokat általában úgy választjuk meg, hogy az kapcsolódjon valamilyen társadalmi, kulturális eseményhez (például falunap), így a résztvevők a versenyek után együtt maradva, még más, változatos programokat is választhatnak. Az orfűi tó körüli futást például a Polgármesteri Hivatallal együttműködve, az Orfűi Tó-Show keretében rendezzük meg hagyományosan, amikor az eredményhirdetés közben és utána is különféle kulturális programokat is megtekinthetnek a résztvevők. Ugyanezt mondhatjuk el a Pécs Plazában rendezett Szilveszteri Futóversenyről is, mely alkalommal zenei-, táncos produkciók, sportbemutatók szokták színesíteni a műsort. A Malomvölgyi családi Futónap és a túrák egészen másfajta lehetőséget biztosítanak a közös kikapcsolódásra, itt erdei környezetben választhatnak a családok, baráti társaságok, hogy még egy kicsit kirándulnak vagy főzőcskéznek a szabadtéri tűzhelyeken, miközben a gyerekek is jól érzik magukat a jól felszerelt játszótereken. Mindennek köszönhetően elmondhatjuk, hogy több olyan családot is említhetünk állandó résztvevőink közül, amikor a kezdeti években megismert fiatal később már házastársát, majd gyermekeit, sőt unokáit is hozza az általunk szervezett versenyekre.


Rendezvényeinket azért is szeretik, mert - bár azokon bárki elindulhat, akár profi versenyzők is - kezdetektől fogva mindig igyekeztünk megteremteni és megőrizni azt a fontos elvet, hogy ne az elért időeredményt díjazzuk, hanem akár az ügyetlenebb, de sportolni, mozogni szerető résztvevők is részesülhessenek értékes jutalmakban. Ezért időmérést, eredményhirdetést csak a futóversenyeken alkalmazunk, s a helyezetteket ilyenkor is csak serleggel díjazzuk. A tárgyjutalmak kiosztása minden versenyünkön a kitöltött nevezési lapok alapján, sorsolással történik, illetve lehetőségeink szerint a jelentősebb versenyek alkalmával minden résztvevő kap pólót, sapkát vagy egyéb apró ajándékot.

Önt is, Téged is szeretettel várunk a rendezvényeinken!Bemutatkozás